På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

EUROPABÖRSER
VOLKSWAGEN UPP EFTER FSG-SIFFROR, STOXX600 +0,7 (Direkt)

2021-06-11 17:36

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande Europabörserna avancerade på en nyhetsfattig fredag. Volkswagen meddelade om försäljningssiffror, samtidigt som det har framkommit att den Europeiska Centralbanken begärt en uppdatering kring Deutsche Banks styrelseordförande. Samlingsindexet Stoxx 600 var upp 0,7 procent.

I Tyskland steg DAX-indexet 0,8 procent.

Fordonskoncernen Volkswagens globala försäljning för maj steg med 41 procent till 860.300 bilar mot fjolåret, som tyngdes av pandemin. Under innevarande år har försäljningen ökat 33 procent till 41 miljoner bilar, där alla marknader växte förutom Kina. Aktien noterades 1,2 procent högre.

Deutsche Bank var i andra ändan av indexet, ned 2 procent. Den Europeiska centralbanken har de senaste månaderna begärt att Detusche Bank ska presentera en ersättare för dess styrelseordförande, då denne går i pension i maj nästa år.

I Paris ökade CAC 40-indexet 0,8 procent.

Fordonstillverkaren Renault toppade indexet, utan några bolagsspecifika nyheter. Aktien klättrade 6,9 procent.

Londonbörsens FTSE 100-index var upp 0,7 procent.

Melrose Industries låg i toppen efter en ökning om 3,2 procent, medan Informa gick sämst. Informas aktie sjönk 2,4 procent.Renault SA - I dag

{point.key}

Volkswagen Pref AG - I dag

{point.key}

Deutsche Bank AG - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -