På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

IPO
QBRICK ÄR BREDARE ÄN BAMBUSER OCH STREAMIFY - VD (Direkt)

2021-06-02 16:07

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Qbrick säljer en molnbaserad streamingtjänst som ger företag möjlighet att skapa och distribuera livevideo och förinspelade klipp. Bland kunderna finns företag som Sandvik, men även Regeringskansliet.

"Vi har alla - av mindre härlig natur - konsumerat Qbricks tjänster när vi har tittat på Stefan Löfvens presskonferenser om coronastrategier", säger Qbricks vd Fredrik Fagerlund i en tv-intervju med Nyhetsbyrån Direkt inför noteringen.

Foto: Nyhetsbyrån Direkts reporter Adam Wahlfeldt intervjuar Qbricks vd Fredrik Fagerlund till höger.

Streamingbolag brukar kanske föra tankarna till yngre bolag, men Qbrick har varit med ända sedan 1999 och 2006 var bolaget med och lanserade SVT Play.

"Det var sex år innan Youtube som vi tar för en självklarhet i dag. Man var verkligen tidigt ute på banan", konstaterar Fredrik Fagerlund.

I dag är bolaget inte ensamma inom streamingsegmentet och på den svenska scenen finns bland annat Bambuser och Streamify, där den senare noterades på Spotlight tidigare i år.

"Vi har vissa likheter så klart, men vi skiljer oss ganska mycket. Jag skulle vilja hävda att Qbrick är mycket bredare", säger Fredrik Fagerlund och pekar på att bolaget har kunder som bambuser och Streamify inte kan ta, till exempel en kund som Regeringskansliet där bolaget stått för streamingtekniken under det senaste årets livesända presskonferenser.

Inför noteringen gör Qbrick en nyemission på 25 miljoner kronor med teckningskurs 5:75 kronor per aktie.

Bolaget hade inför erbjudandets lansering erhållit teckningsförbindelser på motsvarande 48 procent av erbjudandet.

G&W Fondkommission agerar finansiell rådgivare medan Pepins är joint book runner i samband med noteringen.

Teckningsperioden skulle ha pågått till den 8 juni men fulltecknades i samband med ett livesänt event i samband med att teckningsperioden inleddes.

Första beräknade handelsdag på NGM Nordic SME är den 16 juni.

Adam Wahlfeldt +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -