HEMNET
PRIS- OCH PRODUKTFÖRÄNDRINGAR PARERAR LÅGT UTBUD - VD (Direkt)

2021-05-31 09:34

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Hemnets första kvartalsrapport som noterat bolag bjöd på tillväxt över de finansiella målen trots att det är historiskt lågt utbud av bostäder ute till försäljning.

"För vår del har vi breddat vår produktportfölj och det vi ser är resultatet av de förändringar som vi löpande gör. Det är flera delar som driver och vi är fortfarande i en tillväxtfas", säger vd Cecilia Beck-Fries i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

Under det första kvartalet var utbudet av framförallt villor lägre än föregående år, där mars var ovanligt högt när coronaoron slog till och fler ville sälja, och därmed även antalet annonser. Tillväxten i perioden hamnade trots det på 23,6 procent, vilket är över de finansiella målen på en årlig tillväxt om 15-20 procent. Enligt Cecilia Beck-Fries beror tillväxten framförallt på en rad interna initiativ

"Vi ser en fortsatt tillväxt i snittintäkt på annonserna och det är drivet av att vi har breddat produktportföljen och vi ser att fler väljer att uppgradera till våra nya annonser, vi har fortsatt optimera vår prisbild och vi har även infört en ny prismodell för vår basannons och kompensationsmodell för våra mäklare, samtidigt har vi ett stark momentum i reklamaffären", säger vd:n.

För det andra kvartalet räknar bolaget med att tillväxten fortsatt kommer att ligga över det finansiella målet, det vill säga över 20 procent. I det andra kvartalet föregående år stannade marknaden av under april och maj med lågt antal objekt ute på plattformen, för att sedan öka under det andra halvåret, vilket resulterade i totalt sett högre annonsvolymer under 2020.

Under det andra kvartalet torde alltså jämförelsesiffrorna sett till antalet annonser vara något mjukare, för att hårdna något under det andra halvåret.

Hur kommer annonssiffrorna ni möter under det andra halvåret att påverka tillväxtmöjligheterna, kommer ni att lyckas fortsätta hålla er över målet?

"Det vi har kommunicerat är ett årligt tillväxtmål på 15-20 procent, vi går inte in och ger några andra detaljer eller utfästelser. Men vi kan konstatera att vi har skapat ett antal förändringar som gör att vi kan fortsätta att optimera och utveckla affären", säger Cecilia Beck-Fries till Nyhetsbyrån Direkt.

Adam Wahlfeldt +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt


Hemnet Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -