På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

KRYPTOVALUTOR
TUFFT LÄGE MINDRE HANDELSPLATTFORMAR SYDKOREA -FT (Direkt)

2021-05-26 09:24

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Flera av Sydkoreas handelsplattformar för kryptovalutor står inför en existentiell kris då de har svårt att nå kraven från myndigheter, enligt Financial Times.

Koreanska handelsplattformar måste samarbeta med banker och öppna bankkonton i verkliga namn åt sina kunder för att få licens. Banker är däremot oroade att det kan dra in dem i eventuella penningtvättsärenden som involverar kryptovalutor.

Handeln med kryptovalutor i Sydkorea domineras av fyra plattformar, Upbit, Bithumb, Korbit och Conone. Alla fyra väntas klara sig tack vare kopplingar till banker.

Mindre aktörer får svårare att leva upp till kraven inför den deadline som utlysts av FSC, den koreanska finansinspektionen, i höst.

"Vi står inför en existentiell kris. Vi vill legitimera vår verksamhet men banker är ovilliga att erbjuda oss konton", sade Lee Chul-ie, chefen för Foblgate, den femte största plattformen i landet.

Andra menar samtidigt att det krävs kontroll från myndighetshåll.

"Marknaden är överbefolkad med för många handelsplattformar. Officiell registrering behövs för att städa upp på marknaden, även om det kan leda till kortsiktig förvirring", sade Hwang Seiwoon, forskare vid Korea Capital Markets Institute, till tidningen.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -