ADDVISE
AVSER KÖPA ONLINEAPOTEK I USA FÖR DRYGT 10 MLN USD (R) (Direkt)

2021-05-24 08:31

(Rättar: valuta i rubrik)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Addvise Group har tecknat en avsiktsförklaring om förvärv av amerikanska onlineapoteket Medisuite för en totalt köpeskillingen om 10,3 miljoner dollar.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Medisuite är specialiserat på läkemedel inom segmentet Mäns hälsa och marknadsför bland annat läkemedel för behandling av cancer, inkontinens och impotens. Bolagets hade under räkenskapsåret 2020 en omsättning på drygt 3 miljoner dollar, ett justerat rörelseresultat på 1,5 miljoner dollar och en justerad rörelsemarginal på 48 procent.

Köpeskillingen på 10,3 miljoner dollar är uppdelad på en initial köpeskilling om 6,5 miljoner dollar, en tvåårig räntefri revers om 1,3 miljoner dollar samt två möjliga tilläggsköpeskillingar som tillsammans maximalt kan uppgå till 2,5 miljoner dollar, förutsatt att bolagets prognoser för 2022 och 2023 uppnås.

Finansieringen av förvärvet sker genom egna medel och lån. Addvise bedömer att förvärvet kommer att ha en positiv effekt på bolagets resultat per aktie under verksamhetsåret 2021.

Transaktionen är villkorad av Addvise due diligence samt att parterna kommer överens om att ingå ett aktieöverlåtelseavtal. Aktieöverlåtelseavtal är planerat under andra kvartalet 2021 och tillträde är planerat under tredje kvartalet 2021.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


ADDvise Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -