På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

FED
USA-EKONOMIN I "FLYTANDE" PERIOD, BNP +6-7% I ÅR - CLARIDA (Direkt)

2021-05-17 16:48

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-ekonomin är för närvarande inne i en "flytande" period, men basprognosen är fortsatt att BNP växer med 6-7 procent i år.

Det sade vice Fed-chefen Richard Clarida på måndagen, enligt Dow Jones.

Han sade att jobbrapporten för april var en besvikelse och konstaterade att det kan ta längre tid att återöppna ekonomin än det tog att stänga den, och att det kan ta tid att få balans mellan utbud och efterfrågan på arbetskraft.

Beträffande inflationen sade Richard Clarida att han fortsatt tror att den uppgång som nu pågår är övergående. Han påpekade dock samtidigt att Fed måste bevaka inkommande data för att bekräfta att så är fallet. Han upprepade också att Fed inte skulle tveka att agera om inflationsförväntningarna stiger.

Han sade dock samtidigt att han inte ser någon konflikt mellan Federal Reserves sysselsättnings- och inflationsmål, och tillade att jobbrapporten för april visar att Fed inte har gjort tillräckliga framsteg för att överväga en neddragning (tapering) av obligationsköpen.

Richard Clarida sade också att han inte ser mycket nu som hotar dollarns roll som global reservvaluta, dollarns roll är säker om USA för en bra policy.

I fråga om en digital dollar anser vice Fed-chefen att det är viktigare att göra rätt än att bli först, och han tillade att en digital dollar inte är nära förestående.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -