AT&T
BEKRÄFTAR SAMMANSLAGNING WARNER MEDIA & DISCOVERY (Direkt)

2021-05-17 13:42

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Amerikanska telekomjätten AT&T bekräftade på måndagen sammanslagningen av dess mediaverksamhet Warner Media och Discovery. Därmed skapas en ny jätte i sektorn med ett bolagsvärde på omkring 150 miljarder dollar.

Discovery-chefen David Zaslav kommer att bli vd för det nya företaget. 71 procent av aktierna kommer att tillfalla AT&T-ägare medan Discoverys tar resterande 29.

AT&T, som har ett marknadsvärde på omkring 230 miljarder dollar, kommer att utse sju av de 13 styrelsemedlemmarna. Discovery, med ett marknadsvärde på 24 miljarder dollar, kommer att utse sex ledamöter inklusive David Zaslav.

Affären innebär en vändning för AT&T:s del då den kommer bara några år efter att de köpt Time Warner för drygt 80 miljarder dollar. Det innebär också att AT&T-chefen John Stankey har avvecklat de två största affärerna som hans företrädare Randall Stephenson genomförde under sina tio månader på jobbet. Den andra var försäljningen av 30 procent i DirecTV för 1,8 miljarder dollar. Ett bolag AT&T köpte för 49 miljoner dollar 2015.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


AT&T - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -