KRYPTOVALUTOR
COINBASE ÖPPNAR MEME-VALUTAN DOGECOIN (Direkt)

2021-05-14 10:43

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kryptoplattformen Coinbase kommer att börja erbjuda handel med den haussade kryptovalutan Dogecoin inom 6-8 veckor, enligt uttalanden från vd Brian Armstrong i samband med delårsrapporten på torsdagen.

Flera kryptohandlare har uppmanat Coinbase att tillåta handel i valutan, som fått mycket uppmärksamhet på sociala medier. Dogecoin startades som ett skämt men har nu ett marknadsvärde på över 50 miljarder dollar. Flera andra plattformar har redan öppnat för handel med den digitala meme-valutan.

Coinbase levererade ett resultat på 771 miljoner dollar under det första kvartalet, jämfört med 32 miljoner första kvartalet förra året. Omsättningen uppgick till 1,8 miljarder dollar, jämfört med 191 miljoner. Båda siffrorna låg inom de intervall som bolaget hade guidat för i början av april.

Både omsättning och intäkter har i hög grad drivits av rallyt i priset på kryptovalutan bitcoin, som nådde en topp på omkring 64.800 dollar den 14 april, samma dag som Coinbase noterades.

Efter att ha öppnat på 381 dollar den 14 april stängde aktien på torsdagen vid 265:10 dollar.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -