På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

FED
FÖR TIDIGT FÖR ATT DRA SLUTSATSER OM INFLATIONEN - BOSTIC (Direkt)

2021-05-12 22:51

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska ekonomin befinner sig i en övergångsperiod nu när USA åter öppnar upp efter pandemin och inflationsutfallen kommer därmed sannolikt att vara volatila under de närmaste 4 till 5 månaderna.

Det sade Fed-chefen i Atlanta, Raphael Bostic, på onsdagen, rapporterade Reuters. Uttalandet följde den amerikanska statistikmyndigheten publicering av konsumentpriser för april.

Vidare anser Fed-chefen att det är för tidigt att dra några slutsatser baserat på ett enda inflationsutfall samtidigt som han uppgav att den stora ökningen i inflation kan bero på låga jämförelsetal från mars 2020, då den amerikanska ekonomin var som värst drabbad av pandemin.

"Vi kommer att ha hög volatilitet i priser och prissättning", sade Raphael Bostic och pekade på osäkerhet i både efterfrågan och utbud av arbetare, varor och tjänster framgent.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -