På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

OSCAR PROPERTIES
RAZZIA OM MISSTANKE OM INSIDERBROTT – DI (NY) (Direkt)

2021-05-11 15:47

(Tillägg: från tredje stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Polis har genomfört en razzia mot fastighetsbolaget Oscar Properties kontor i centrala Stockholm, rapporterar Dagens Industri på tisdagseftermiddagen.

Ekobrottsmyndigheten, EBM, bekräftar uppgiften och uppger att åtgärden föranletts av misstankar om insiderbrott.

"EBM kan bekräfta att en husrannsakan har genomförts i Oscar Properties lokaler under förra veckan. Brottsmisstankarna gäller insiderbrott. I övrigt har vi ingen ytterligare information att lämna med hänsyn till förundersökningssekretess", uppger EBM i ett uttalande till Di.

Vem eller vilka personer och transaktioner som EBM:s utredning är inriktad mot är oklart.

I april uppmärksammade Di att Oscar Properties ordförande Peter Norman och finanschefen Per-Axel Sundström köpte aktier i fastighetsbolaget strax innan det meddelades att fastighetsmagnaten Sven-Olof Johansson gått in som storägare, en händelse som fick kursen att rusa 32 procent samma dag.

Peter Normans köp av 197.558 aktier gjordes den 16 april och Per-Axel Sundströms köp av 8.000.000 aktier gjordes den 14 april. Den 22 april publicerade Oscar Properties pressmeddelandet om att Sven-Olof Johansson blir delägare till cirka 5 procent av bolaget.

Peter Norman och Per-Axel Sundström har förnekat att de kände till Sven-Olof Johanssons investering när de gjorde sina aktieköp.

"Jag visste ingenting om detta", uppgav Peter Norman för Di den 22 april.

"Jag hade ingen insiderinformation vid tillfället för mitt förvärv", uppgav Per-Axel Sundström för Di samma dag.

Huruvida dessa aktieköp har någon koppling till EBM:s förundersökning och den aktuella husrannsakan är alltså oklart, skriver Di.

I september 2017 greps Oscar Properties dåvarande ordförande Jakob Grinbaum misstänkt för grovt insiderbrott. I december samma år lades utredningen ned med motiveringen att det inte längre fanns någonting som talade för att han hade begått insiderbrott.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Oscar Properties Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -