ELBILAR
NEDÅT FÖR SEKTORN EFTER KINAS APRILSTATISTIK (Direkt)

2021-05-11 15:34

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Försäljningen av elbilar i Kina sjönk i april med 12 procent jämfört med mars och uppgick till cirka 163.000 elbilar. Statistiken fick flera tillverkare att falla i den amerikanska förhandeln, rapporterar Marketwatch.

För Tesla minskade försäljningen i april med 27 procent jämfört med närmast föregående månad. Aktien svarade med att strax före öppning handlas ned nära 6 procent i förhandeln i USA.

"Teslas marknadsandelar stagnerade under månaden jämfört med inhemska spelare som Nio, Xpeng och Li Auto, då företaget ställdes inför en rad negativa pr-händelser i Kina kopplade till omdiskuterade säkerhetsfrågor, militärt spioneri-prat och protesten vid bilmässan i Shanghai", skrev Wedbush analytiker Dan Ives i ett utskick.

Även de kinesiska bolagen i sektorn tappade tydligt i den amerikanska förhandeln. Nio backade nästan 8 procent och handlades nära de lägsta nivåerna på sex månader. Xpeng sjönk cirka 7 procent och handlades också omkring halvårslägsta, och Li Auto tappade 6 procent till de lägsta nivåerna sedan i oktober.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


Tesla - I dag

{point.key}

NIO ADR A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -