På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Preem
Preem har gjort storförlust - ägare har gått in med stort kapitaltillskott - Di (Finwire)

2021-05-10 07:45
Energijätten Preem drabbades av ett ras i sin försäljning under förra året och det skapades även en storförlust om 461 miljoner kronor. Ägare har i skymundan gått in med ett stort kapitaltillskott, rapporterar Dagens industri, Di.

”Det har varit ett väldigt turbulent år, med tydliga utmaningar och uppoffringar. Men jag anser att vi gjort många saker rätt och står rätt positionerade inför framtiden”, säger Magnus Heimburg, vd för Preem till Di.

Intäkterna sjönk med 31 procent till 58,2 miljarder kronor. Resultatet krympte till -461 miljoner (+922). Pandemin satte press på verksamheten, uppger Heimburg. Oljejätten tog också en smäll på 250 miljoner kronor kopplat till projektet i Lysekil som lades ned.

Den saudisk-etiopiske affärsmannen Mohammed Al-Amoudi är ägare till Preem. Han gick under året in med 863 miljoner kronor i bolaget.

Preem har också lagt ett varsel på omkring 130 anställda, motsvarande runt var tionde anställd.

I år ser företaget en tydlig återhämtning.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -