Lannebo Teknik
Lannebo Teknik steg 2,4 procent i april - Mycronic vinnare efter stark rapport (Finwire)

2021-05-10 09:06
Fonden Lannebo Teknik steg 2,4 procent i april, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 1,9 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 10,1 procent och är därmed sämre än index som har ökat 11,1 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarduon bestående av Johan Nilke och Helen Broman.
Nästan hälften av fondens innehav har nu presenterat sina resultat för årets första kvartal. Detta uppger fondens förvaltare som också skriver att rapporterna varit starka.
Mycronic var det bolag som visade starkast utveckling bland fondens innehav under månaden.

"Det svenska teknikföretaget levererade en rapport som visade på en stor marginalförbättring inom bolagets segment Assembly Solutions, som levererar utrustning till bland annat kretskortstillverkning. Detta segments marginaler har tidigare ifrågasatts av investerare men är också den del där vi ser stor potential. Därför var det extra positivt att rapporten visade framsteg där", skriver förvaltarna.

Stark utveckling visade även Polska InPost. Störst negativt bidrag till fonden i april kom från Ebay och Sinch vars rapporter inte levde upp till marknadens förväntningar. Fonden sålde inför kvartalet en del av innehavet i Sinch men köpte sedan tillbaka en del på svagheten efter rapporten.
Under april sålde fonden positionen som fanns kvar i Netflix. Försäljning gjordes även i Alphabet som enligt förvaltarna främst var en riskbalansering av portföljen efter en stark utveckling i aktien under början av året.

Microsoft, Alphabet och Amazon var vid månadens slut fondens största innehav.


[Tabell 1]

Isabella Millings
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Lannebo Teknik - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -