På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Scandi Standard
Affärsvärlden ger ett neutralt råd för Scandi Standard (Finwire)

2021-05-07 15:03
Det är positivt att kycklingbolaget Scandi Standard slutar använda "jämförelsestörande poster" som slasktratt för kostnader man inte vill ta ansvar för. Mindre bra är att dubbla sjukdomar just nu slår mot bolaget när effekterna av covid dröjer kvar samtidigt som ett nytt utbrott av fågelinfluensa tynger siffrorna. Det skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen.

Tidningen konstaterar att Scandi Standard länge har varit ett lågt värderat bolag med halvdan utveckling där stabila "underliggande" resultat aldrig blivit verklighet eftersom det alltid dykt upp nya jämförelsestörande poster som sänkt resultatet.

"Med vissa fortsatta effekter från covid och en fågelinfluensa som lär plåga den närmsta tiden väntar sannolikt ytterligare ett par tröga kvartal. Aktien är intressant men vi väljer att se tiden an från sidlinjen. Rådet blir neutral", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Scandi Standard - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -