Robeco Global Consumer Trends D EUR
Robeco Global Consumer Trends ökade 2,1 procent i april - köpte aktier i Netflix (Finwire)

2021-05-07 11:25
Fonden Robeco Global Consumer Trends D EUR steg 2,1 procent i april, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 1,9 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 3,0 procent och är därmed sämre än index som har ökat 10,9 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av förvaltarduon bestående av Jack Neele och Richard Speetjens.

Under månaden gynnades fonden av teknikjättarna som överlag kom med bra rapporter. Apple rapporterade en omsättning på nästan 90 miljarder dollar. Bolaget annonserade även ett återköpsprogram om 90 miljarder dollar.

Amazon levererade även dem en stark rapport med försäljningstillväxt om 44 procent, vilket översteg konsensusförväntningarna. Bolaget levererade även en stark tillväxt inom molndelen. Även Alphabet och Facebook kom med starka rapporter som gynnades av en stark marknad inom digital marknadsföring.

Under april valde förvaltarna att ta vinst i Burberry och sälja resterande delen av innehavet. Förvaltarna köpte in aktien under första halvan av 2020 som ett bet på återhämtning efter pandemin. På lång sikt är förvaltarna osäkra på om Burberry kan mäta sig med Gucci och Louis Vuitton och föredrar därför innehaven i LVMH och Kering.

Förvaltarna sålde även av innehaven i Eat Takeaway och DeliveryHero. Båda bolagen gick starkt under april men jämförelsetalen framöver blir tuffa att leva upp till.

Under april ökades positionerna i Facebook och Alphabet. Fonden köpte även aktier i Netflix då aktien sjönk till följd av en rapport som gjorde marknaden besviken.

De tre största innehaven i portföljen var PayPal, Netflix och Facebook med portföljvikter på 3,0, 2,9 respektive 2,7 procent.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -