C WorldWide Asia 1A
C WorldWide Asia sjönk 1,5 procent i april - LG Chem kom med stark rapport (Finwire)

2021-05-07 12:36
Fonden C WorldWide Asia 1A minskade 1,5 procent i april, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 0,6 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 7,9 procent och är därmed sämre än index som har ökat 8,4 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarduon bestående av Allan Christensen och Mogens Akselsen.

"Största positiva bidrag kom från innehav i IT, telekom och sällanköp, medan de i verkstad och bank tyngde. LG Chem, som kom med en mycket stark rapport med rekordvinst på kemisidan och fina marginaler inom batteriaffären, Sea och Mediatek hörde till de bästa bidragsgivarna, medan Zhejiang Dingli Machinery, Sunac China och Richwave Technology lämnade störst negativa bidrag", kommenterar förvaltarna inledningsvis.

Under månaden valde Christensen och Akselsen att avyttra sydkoreanska LG H&H, då de ser ökad konkurrens från inhemska varumärken på den kinesiska marknaden. Förvaltarna säger att inhemska varumärken i allt högre grad föredras framför utländska inom konsumentvaror i Kina.

Det största innehavet i fonden var TSMC med en portföljvikt på 9,7 procent. Även Samsung Electronics och Tencent Holdings vägde tungt med 8,5 respektive 7,8 procent.

Kina och Hongkong utgjorde de största marknaderna med en sammanlagd exponering om 48,7 procent.

De två sektorer med störst exponering var informationsteknik och finans där 32,8 respektive 21,7 procent av kapitalet var allokerat.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -