TECH
ODEY GÅR KORT I RESTAURANGMATSLEVERANTÖREN DELIVEROO - FT (Direkt)

2021-04-22 12:44

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska hedgefonden Odey Asset Management har avslöjat för sina kunder att firman har tagit en kort position i den brittiska restaurangmatsleverantören Deliveroo efter den fiaskobetonade börsnotering som nyligen ägde rum, rapporterar Financial Times.

Blankningspositionen i Deliveroo upptogs den 31 mars, dagen efter att Deliveroo noterades med pompa och ståt i London, en notering som omtalades hela vägen upp i regeringen som en stor seger för Londonbörsen.

Aktien togs dock emot med allt annat än entusiasm och handlades ned kraftigt de första dagarna, vilket fick involverade att kalla noteringen för "den sämsta i Londonbörsens historia".

Blankande hedgefonder var några av dem som fick sig en släng av sleven från bankfolk som arbetat med Deliveroo-noteringen och uttalade sig anonymt för Financial Times i samband med det att premiärdagen summerades. Aktien sjönk direkt 30 procent i första avslut, jämfört med kursen som varit gällande i den emission som föregick noteringen.

I samband med uttalandena hävdade personer med insyn att i alla fall tre olika hedgefonder gått kort i Deliveroo-aktien, men att positionerna var små och inte nådde upp till den gräns som avkräver hedgefonder att rapportera in till finansinspektionen FSA.

Odey har inte gett några detaljer för kunderna om varför Deliveroo blankats och hedgefonden har även avböjt att svara på Financial Times frågor i ärendet.

På torsdagen handlades Deliveroos aktie 40 procent lägre än den ovan nämnda emissionskursen, som dessutom var i botten av intervallet i de prospekt som publicerats i upptakten till noteringen.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -