BETSSON
ABG TVEKAR KRING TILL POTENTIALEN I USA (Direkt)

2021-04-20 10:23

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Betssons potential som leverantör av B2B-sportbok i USA är inte inprisad i den nuvarande aktiekursen, men vid en närmare granskning är aktien inte så undervärderad som det kan se ut vid en första anblick.

Det skriver ABG Sundal Collier i en analys och sänker rekommendationen till sälj från behåll med den nya riktkurs 70 kronor, ned från 75, något som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat kort om tidigare på tisdagen.

"Vi är inte övertygade om Betssons möjlighet i USA som B2B-leverantör och är något skeptiska till huruvida USA-expansionen kommer att vara ett tillskott", skriver ABG.

Analyshuset pekar på att det historiskt har visat sig vara svårt för operatörer att sälja sportbokslösningar till andra operatörer, och att det var en av anledningarna till att Kambi knoppades av från Kindred. Dessutom är Betsson helt oprövade som sportboksleverantör i USA.

Varningsflagg hissas även för tillväxten och lönsamhetens beroende av Turkiet och det område som kallas Resten av världen, som sammantaget är oreglerade marknader, och ABG bedömer att Betssons intäkter sjunkit med cirka 5 procent sedan början av 2018 om man exkluderar dessa marknader.

"Därför menar vi att om man tittar under ytan på värderingen så är den inte så undervärderad som det ser ut", skriver ABG som konstaterar att Betsson handlas med en 20-procentig premie jämfört med Kindred baserat på ABG:s estimat för 2021, samtidigt som snittet över fem år har varit en rabatt på omkring 30 procent.

På tisdagsförmiddagen var Betssons aktie ned omkring 1,6 procent till drygt 84 kronor, en nedsida på närmare 17 procent från ABG:s nya riktkurs.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Betsson B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -