Schroder ISF China Opportunities
Schroder ISF China Opportunities sjönk 6,2 procent i mars (Finwire)

2021-04-19 15:48
Fonden Schroder ISF China Opportunities minskade 6,2 procent i mars, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 6,3 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 0,2 procent och är därmed bättre än index som har minskat 0,4 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare Louisa Lo.

Under mars gynnades fonden av innehavet i Shenzhen Sunlord Electronics. På den negativa sidan fanns Rlx Technology, Tencent och Shanghai Kelai Mechatronics Engineering.

Under perioden köpte fonden aktier i HSBC Holdings då förvaltaren förväntar sig att banken kommer att gynnas av stigande räntor när ekonomin normaliseras. Lo valde även att köpa aktier i Alibaba då värderingen kommit ned i samband med en rekyl.

Även Industrial and Commercial Bank of China köptes in då Louisa Lo tror att aktien kommer att gynnas av Kinas inflatoriska miljö. Samtidigt minskades exponeringen till China Unicom. Innehavet i Nexteer Automotive avyttrades helt då förvaltaren inte ser någon katalysator för prisuppgång i närtid.

Angående framtiden skriver förvaltaren att hon tror att tillväxten i Kinas ekonomi kommer att accelerera när tillståndet normaliseras och stimulanser går genom systemet.

Fonden försöker ha en balanserad portfölj med både tillväxt- och värdebolag.

Fondens enskilt största innehav vid månadsskiftet var Alibaba med en portföljvikt på 9,4 procent. Även Tencent utgjorde en betydande del med en exponering om 7,3 procent.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -