NVIDIA
BRITTISKA REGERINGEN SKA GRANSKA KÖPET AV ARM - FT (Direkt)

2021-04-19 15:30

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Amerikanska Nvidias köp av det brittiska chipdesigbolaget Arm ska granskas av den brittiska regeringen ur nationell säkerhetssynvinkel.

Det skriver Financial Times.

Oliver Dowden, som är Storbritanniens minister för kultur, media och idrott, har i en skrivelse till landets konkurrensmyndighet CMA gett instruktioner om en undersökning av 40-miljarderdollarförvärvet, som aviserades i september i fjol.

CMA ska före slutet av juli avge en rapport med synpunkter om juridiska och konkurrensmässiga frågor relaterade till affären, samt en summering av vilka potentiella säkerhetshot som kan uppstå. Därefter anser sig Oliver Dowden teoretiskt kunna godkänna affären, förutsatt att den uppfyller uppsatta villkor. Gör den inte det väntar i stället en undersökning i "fas två", enligt Financial Times.

Säljare till Arm är japanska Softbank, som köpte bolaget 2016. Beslutet att sälja till amerikanska Nvidia har i Storbritannien väckt farhågor om att Arms huvudkontor kan komma att flyttas från det nuvarande Cambridge.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


NVIDIA - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -