NEW YORK
NEDGÅNG I KORTEN, COCA COLA UPP EFTER RAPPORT (Direkt)

2021-04-19 14:54

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande amerikanska börserna såg på måndagen ut att inleda handeln på rött efter att i fredags förra veckan ha stängt kring nya rekordhöga nivåer. På bolagsnivå stärktes Coca Cola i förhandeln efter att ha kommit med kvartalsrapport, medan Tesla sjönk efter att två personer omkommit i en krasch med en Model S som tycktes sakna förare.

Klockan 14.45 visade terminen för Dow Jones industriindex på en nedgång om 0,2 procent medan terminen för S&P 500 sjönk 0,2 procent. Terminen för Nasdaq 100 hade backat 0,5 procent.

I fredags stängde det breda S&P 500-indexet till en uppgång om 0,4 procent till 4.186.

Trots den ihållande positiva börstrenden som varit sedan årsskiftet har det breda S&P 500-indexet mer att ge, enligt UBS, som i fredags skruvade upp sina prognoser för året. Indexet väntas stiga ytterligare 5 procent, från fredagens stängningsnivå, under det innevarande året till nivån 4.400, rapporterar CNBC.

"Samtidigt som investeringar på rekordhöga nivåer kan var skrämmande för vissa, tror vi det finns ytterligare uppsida", noterade UBS i ett kundbrev. Banken ser de senaste stimulanspaketen samt det pågående vaccinationsarbetet som växande bevis för att landets ekonomiska aktivitet tar fart.

Under måndagens förhandel noterades rapportaktuella Coca Cola till ett avancemang om 1 procent. Bolagets justerade resultat per aktie för det första kvartalet i år kom in på 0:55 dollar och var strax över förväntningarna på 0:50 dollar per aktie, enligt en sammanställning av S&P Global Market Intelligence. Intäkterna kom även in högre än förhandstipsen.

Gamingbutikkedjan Gamestops vd George Sherman avser lämna sin post senast i slutet av juli, efter att ha haft rollen i två år. Avgången är den senaste i raden av rockader i Gamestop sedan entreprenören Ryan Cohen kom in i bolagets ägarlista och styrelse. Marknaden tycks ha välkomnat nyheten väl och aktien var upp över 12 procent i förhandeln.

Elbilstillverkaren Tesla sjönk 2,6 procent inför handelsstart. I lördags har två personer i Texas omkommit till följd av en krasch med en Model S som tycktes sakna förare. Bilen uppges ha färdats i hög hastighet och smällt in i ett träd i anslutning till en kurva, då bilen inte ska ha klarat av att navigera. Bolagets vd, Elon Musk, tweetade på lördagen i försvar att Teslas bilar med den så kallade autopiloten inkopplad har närmare en tiondel av olycksrisken än genomsnittsfordon.

Noteringar vid 14:45-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)
Terminen för DJIA        -0,18%         
Terminen för S&P 500     -0,24%         
Terminen för Nasdaq 100  -0,48%         
2-åriga USA-räntan       +0,0080   till 0,1632%
10-åriga USA-räntan      +0,0159   till 1,5923%
Olja, US WTI             -0,19%    till 63:01 dollar/fat
Olja, Brent              +0,15%    till 66:87 dollar/fat
EUR/USD                  +0,0050   till 1:2032
KÄLLA: Infront.

Anthony Livebrant +46 8 5191 7906

Nyhetsbyrån Direkt


GameStop - I dag

{point.key}

Tesla - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -