Evli Emerging Frontier B
Evli Emerging Frontier B steg 1,01 procent i mars - ökat Integra Indocabinet till största innehav (Finwire)

2021-04-19 16:16
Fonden Evli Emerging Frontier B steg 1,01 procent i mars. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 16,68 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Under mars ökade fonden innehavet i den indonesiska möbeltillverkaren Intergra Indocabinet och aktien utgör nu fondens största innehav. Större delen av bolagets omsättning kommer ifrån exporter till stora amerikanska företag som till exempel Costco och Home Depot.

Vidare skriver förvaltarna att Intergra Indocabinet bör kunna gynnas av stark efterfrågan i USA. Dessutom har en brist på virke drivit priserna på byggnadsmaterial till historiska högsta nivåer vilket också gynnar bolagets försäljning.

Under perioden föll den turkiska liran kraftigt då Erdogan avsatte den tredje centralbankschefen på två år. Förvaltarna valde att avyttra den lilla exponering fonden hade mot Turkiet.

Den geografiska fördelningen var relativt jämn i fonden då Malaysia, Vietnam och Indonesien utgjorde 23,99, 20,84 respektive 14,77 procent.

Största innehavet i fonden vid månadsskiftet var Integra Indocabinet med en portföljvikt på 8,85 procent. Fonden låg även relativt tungt i Digiworld och Sri Trang Agro-Industry med exponeringar på 7,40 och 6,93 procent.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Evli Emerging Frontier B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -