Fidelity Global Focus A-Acc-USD
Fidelity Global Focus ökade 2,2 procent i mars -fonden överviktad UnitedHealth Group, RWE och Ebay (Finwire)

2021-04-16 11:50
Fonden Fidelity Global Focus A-Acc-USD steg 2,2 procent i mars, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 2,7 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 6,1 procent och är därmed bättre än index som har ökat 4,6 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Amit Lodha.

"Amit Lodha anser att aktiemarknaderna endast är halveffektiva. För att dra nytta av detta förhållande letar han upp de bästa investeringsmöjligheterna bland företag med strukturella tillväxtfördelar och hållbar makt över prissättningen. Hans investeringsprocess bygger på en djupgående förståelse för globala värdekedjor som förvärvats genom ett nära samarbete med Fidelitys stora team av forskningsanalytiker och globala branschspecialister", skriver Fidelity i månadsrapporten.

Branschexponeringen i fonden låg ungefär i linje med jämförelseindex. Informationsteknologi var den sektor med mest allokerat kapital, portföljvikten låg på 21,9 procent. Finans och sällanköpsvaror utgjorde 14,4 respektive 13,2 procent.

Den geografiska fördelningen var i stort fokuserad mot USA där 60,7 procent av portföljens tillgångar var investerade. I övrigt var fördelningen jämn då näst största marknad, Japan, utgjorde endast 5,7 procent av portföljen.

De tre innehav där portföljen hade störst övervikt kontra jämförelseindex var UnitedHealth Group, RWE och Ebay.

Fondens tio största innehav utgjorde sammanlagt 18,1 procent av portföljen.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Fidelity Global Focus... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -