På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Kavaljer Quality Focus
Kavaljer Quality Focus ökade 11,66 procent i mars - avkastade 21,93 procent under första kvartalet (Finwire)

2021-04-09 14:35
Fonden Kavaljer Quality Focus steg 11,66 procent i mars, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 8,20 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 21,93 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Peter Lindvall och Håkan Telander.

Fondens främsta bidragsgivare under månaden var Byggmax, Husqvarna och Loomis. I den negativa vågskålen fanns New Wave, VBG och Xano.

Under månaden valde Lindvall och Telander att öka i Husqvarna, Securitas och Itab. Fonden tog in nya innehav i form av Byggmästare AJ Ahlström, Doro och Essity samtidigt som Christian Berner Tech Trade avyttrades.

"Förutom att delta fullt ut i Itabs nyemission förvärvade fonden ytterligare teckningsrätter som nyttjades till att teckna fler aktier än de fonden hade företräde till. Emissionen blev fulltecknad och innebär att Itab nu har en mycket stark balansräkning", skriver förvaltarna.

Angående Essity skriver Lindvall och Telander att bolaget är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag. Bolaget har tre affärsområden. Personal Care som säljer bland annat blöjor och inkontinensprodukter. Consumer Tissue säljer hushållspapper, toalettpapper och näsdukar och Professional Hygiene säljer pappershanddukar, tvål med mera till restauranger och hotell.

"Aktien handlas fortfarande under de nivåer som var före corona. En normalisering av efterfrågan och bolagets aviserade prishöjningar bör leda till att bolaget åter visar vinsttillväxt senare under 2021. Essity är ett kvalitetsbolag med långsiktiga stabila tillväxtutsikter och stabila marginaler, ett bolag med mindre risk för otrevliga överraskningar och som därför förtjänar en högre värdering", kommenterar förvaltarna.

Fondens enskilt största innehav vid månadsskiftet var Ratos med en portföljvikt på 6,6 procent. Även Kindred och Husqvarna utgjorde betydande delar av portföljen med 6,4 respektive 5,5 procent.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

LMM - Kavaljer Quality... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -