På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

ECB
RÄKNAR MED "VÄLDIGT SNABB" TILLVÄXT 2H - LAGARDE (Direkt)

2021-04-09 21:53

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) ECB-chefen Christine Lagarde ser ljuset i slutet tunneln för den europeiska ekonomin och räknar med "väldigt snabb" tillväxt under det andra halvåret.

Det sade hon i en intervju i CNBC-programmet Closing Bell på fredagen.

Pandemin har slagit hårt mot Europa, inte minst ekonomiskt, och fortsätter göra det genom ihållande nedstängningar för att dämpa smittspridningen. Men ekonomin kommer att repa sig under året, sade hon.

"Vi kan se (ljuset). Det är inte inom räckhåll riktigt än, vi har en bit kvar", sade hon.

EU väntas växa "väldigt fort" under andra halvåret sade hon. USA, som har haft ett framgångsrikt vaccinationsprogram, ligger en bit före EU, men befinner sig i ett helt annat läge, enligt Christine Lagarde.

"USA kommer förmodligen att nå sitt inflationsmål relativt snart. Vi är väldigt långt ifrån det", sade hon.

Hon tillade att ECB:s penningpolitik är "helt flexibel. Flexibilitet sett till tid, tillgångsklasser, över länder. och vi bestämde när det behövde utökas, och att vi gjorde det två gånger", sade hon.

"Om det behöver göras igen kommer vi göra det igen. Om det är nödvändigt att spendera mer än vad som har identifierats kommer vi göra det. Om vi kan spendera mindre för att situationen förbättras snabbt kommer vi göra det också. Vi kommer att använda flexibiliteten i alla avseenden", sade hon.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -