GUARD THERAPEUTICS
FÖRESLÅR JOHAN BYGGE, PIA GIDEON T STYRELSE (Direkt)

2021-04-08 14:41

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Guard Therapeutics valberedning föreslå att Johan Bygge blir ny styrelseordförande och att Pia Gideon väljs in som ny styrelseledamot vid den kommande ordinarie bolagsstämman den 12 maj 2021.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Johan Bygge är styrelseordförande i Nobina och styrelseledamot i bland annat Getinge, Tredje AP-fonden, Capman och I-Med. Han har en bakgrund inom ledarskap, affärsstrategi och styrelsearbete från bland annat Investor och EQT. Johan Bygge äger inga aktier i Guard Therapeutics, och är oberoende i förhållande till såväl bolaget och dess ledning som till större aktieägare.

Pia Gideon är styrelseordförande i Klövern och bioinformatikbolaget Qlucore, samt styrelseledamot i Apoteket och geoteknikbolaget Metria. Hon har en bakgrund inom affärsutveckling och företagsledning från positioner inom Ericsson-koncernen. Pia Gideon äger inga aktier i Guard Therapeutics, och är oberoende i förhållande till såväl bolaget och dess ledning som till större aktieägare.

I Guards valberedning ingår Rutger Arnhult (M2 Asset Management), Jan Ståhlberg (eget innehav), Linda Karlsson Engdahl (Axel Karlsson) och Guard Therapeutics styrelseordförande Cristina Glad.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Guard Therapeutics Intl. - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -