På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Sustainable Energy Solutions
Sustainable Energy Solutions ger mer detaljer om samgåendet med PHS (Finwire)

2021-04-07 07:27
Värmepumpsbolaget Sustainable Energy Solutions lämnar ytterligare information om det samgående med Pumped Hydro Storage, PHS som aviserades den 30 mars.

Transaktionen består av följande delar:
* Apportemission av högst 96,35 miljoner aktier riktad till aktieägarna i PHS. En aktie i PHS ger 927 aktier i Sustainable Energy Solutions.
* Kvittningsemission av högst 47,59 miljoner aktier till teckningskursen 83 öre per aktie, varav 45,18 miljoner aktier riktas till Mellansvensk Industrigrupp, Miab och 2,41 miljoner aktier till JN Geoenergi Invest.

Den tidigare större aktieägaren Meus Liberi Tripudum har överlåtit sina aktier i respektive fordringar på Sustainable Energy Solutions till det helägda dotterbolaget Miab.

Vidare föreslås en minskning av aktiekapitalet i Sustainable Energy Solutions utan indragning av aktier för avsättning till fritt eget kapital.

Apportemissionen, kvittningsemissionen samt minskning av aktiekapitalet är villkorade av godkännande på extra bolagsstämma den 10 maj. På den extra bolagsstämman kommer även den nya föreslagna styrelsen i Sustainable Energy Solutions som kommunicerades den 6 april föreslås att väljas in.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Sustainable Energy Sol... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -