KRYPTOVALUTOR
SAFELLO BETALADE 8,8 MLN KR FÖR BITCOIN.SE (Direkt)

2021-03-31 14:53

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den svenska kryptovalutamäklaren Safello betalade sammanlagt motsvarande 8,75 miljoner kronor vid det nu slutförda förvärvet av företaget Rational Money som ligger bakom sajten Bitcoin.se, en affär som presenterades tidigare i veckan. Köpeskillingen består av 2 miljoner kronor kontant samt Safello-aktier värderade till 6,75 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande där Safello upprepar sina planer på att notera sin aktie på handelsplattformen Nasdaq First North under det andra kvartalet i år.

Värderingen av Safello-aktierna i transaktionen bygger på kursen 13:50 kronor som är det pris som Safello avser erbjuda aktier till i samband med den planerade noteringen.

Safello har beskrivit bitcoin.se som en oberoende svensk portal för information, nyheter och diskussion om kryptovaluta, blockchainteknik och ekonomi.

Bakom portalen står grundaren David Hedqvist, en Bitcoin-entusiast och styrelseledamot i Svenska Bitcoinföreningen. Han förblir chefredaktör och ansvarig utgivare för portalen.

"David har varit en stark förespråkare för den svenska kryptovalutamarknaden. Tidigare ledde han domstolsärendet som satte regelverket kring moms för kryptovalutor inom EU, ett initiativ som sponsrades av Safello vid den tiden. Vårt samarbete har utökats genom åren och vi delar de värderingar och mål som David och Bitcoin.se har. Vi är glada för David att fortsätta sin resa tillsammans med Safello", sade Safellos vd Frank Schuil när affären presenterades.

Förvärvet kom efter en samarbetsperiod mellan Safello och Bitcoin.se där den senare har använt Safellos Partner Widget-produkt. Genom förvärvet förväntar sig Safello betydande synergier som sannolikt kommer att öka Safellos lönsamhet och skapa möjligheter för ny kundgenerering och fortsatt tillväxt, hette det.

Genom förvärvets genomförande innehar säljaren omkring 2,9 procent av de utestående aktierna och rösterna i Safello.

Vederlagsaktierna kommer att vara föremål för lock-up-åtaganden.

Finansinspektionen har tidigare varnat för att det finns skäl att tänka efter noga innan man köper en finansiell produkt som innehåller kryptotillgångar. Riskerna är stora och skyddet för konsumenten är svagt, har myndigheten framhållit.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -