FINANS
APOLLO GÅR IHOP MED ATHENE, KONGLOMERAT VÄRT 30 MDR USD (Direkt)

2021-03-08 15:04

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fondbolaget Apollo Global Management är på väg att gå ihop med försäkringsbolaget Athene Holding i en affär som kommer skapa ett finanskonglomerat värt 30 miljarder dollar, enligt ett pressmeddelande.

Affären följer kort efter att Apollos vd Leon Black aviserat sin avgång, konsekvensen av en utredning om hans relation till den ökände finansmannen och pedofilen Jeffrey Epstein.

Athene är ett bolag som skapades av Apollo i kölvattnet av finanskrisen 2008/2009. Apollo såg Athenes försäkringsverksamhet som en möjlighet att sätta kundernas kapital i arbete genom företagsobligationer och andra kredittillgångar som inte längre sågs som attraktiva efter finanskrisen. Athene blev snart Apollos största kund, med stora avgiftsbetalningar för fondbolagets hantering av i princip hela balansräkningen.

För två år sedan hamnade bolagen i blåsväder sedan Financial Times uppdagat att Apollo med uppsåt överdebiterat Athene jämfört med konkurrenter, vilket ledde fram till ett rättsligt efterspel där Athenes aktieägare stämde Apollo med anklagelser om "plundring" av försäkringsbolaget. Stämningen ledde till en sorts förlikning.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -