Lannebo Teknik
Lannebo Teknik ökade 2,6 procent i februari - ökat i Veeva Systems och InPost (Finwire)

2021-03-04 09:22
Fonden Lannebo Teknik steg 2,6 procent i februari, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 3,6 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 3,4 procent och är därmed sämre än index som har ökat 4,7 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Johan Nilke och Helen Broman.

Under februari gynnades fonden av Sinch som levererade en stark rapport och presenterade ett förvärv. Förvärvet av amerikanska Inteliquent etablerar Sinch som en av de största spelarna inom det som kallas CPaaS det vill säga molnbaserade kommunikationstjänster.

"Sinch har länge varit en av de ledande spelarna vad det gäller meddelandetjänster men genom förvärvet blir Sinch även en av de ledande aktörerna inom rösttjänster. Inteliquents plattform hanterar mer än 300 miljarder minuter röstsamtal per år och har ett operatörsnätverk som når 94 procent av den amerikanska befolkningen. Det är ett förvärv som tar Sinch till en ny nivå, likt Mblox-förväret som gjordes 2016. Sinch kom även med en stark rapport för det fjärde kvartalet där bruttovinsten växte organiskt med 37 procent", kommenterar förvaltarna.

Under perioden valde förvaltarna att sälja en del av innehavet i Sinch för att justera risknivån. Nilke och Broman valde även att öka positionen i Veeva Systems efter att aktien kommit ned en bit. Även innehavet i InPost, som ger en bra exponering mot e-handel, ökades under månaden.

De två sektorer med störst exponering var informationsteknologi och kommunikationstjänster där 64,7 respektive 23,3 av kapitalet var allokerat.

Den geografiska fördelningen var i stort fokuserad mot Nordamerika där 85,3 procent av fondens tillgångar var investerade.

Det största innehavet i fonden var Microsoft med en portföljvikt på 8,6 procent. Även Alphabet och Amazon vägde tungt med 7,3 respektive 5,8 procent.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Lannebo Teknik - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -