Enter Select Pro
Gynnades av Medicover, Troax och H&M - Enter Select Pro steg 3,56 procent i februari (Finwire)

2021-03-04 09:01
Fonden Enter Select Pro steg 3,56 procent i februari. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 4,80 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarduon bestående av Cecilia Persson och Sten Lindquist.

"Vi har sett lite av en sektorrotation på börsen. Generellt har utvecklingen varit bättre för cykliska bolag och så kallade värdebolag (bolag med lägre värdering på multiplar) och sämre för tillväxtbolag med högre multiplar. Räntekänsliga sektorer som bank utvecklades positivt efter en längre period med svagare avkastning", kommenterar förvaltarna inledningsvis.

Gynnade fondens avkastning under februari gjorde bland annat Medicover, Troax och H&M. Tyngde utvecklingen gjorde Nent, Hexagon och Kinnevik.

Angående Medicover kommenterar förvaltarna följande.

"Den mest positiva rapporten kom från Medicover som levererar vårdtjänster och diagnostik i Central- och Östeuropa samt i Indien. Diagnostikverksamheten fortsatte att växa kraftigt under fjärde kvartalet med över 40 procent och med fördubblad vinst. Aktien steg med över 20 procent i februari."

Vidare skriver förvaltarna att Nent sjönk till följd av ett kundintag som inte levde upp till högt ställda förväntningar. Aktien pressades dessutom av en nyemission som genomfördes under februari.

De två sektorer med störst exponering var industrivaror och tjänster samt teknologi där 40,0 respektive 14,5 av kapitalet var allokerat.

De tre största innehaven i portföljen inför mars var Volvo, H&M och Atlas Copco med portföljvikter på 6,62, 6,44 respektive 5,56 procent.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Enter Select Pro - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -