På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

SECURITAS
PROGRAM VÄNTAS LYFTA MARGINAL OCH ÖKA INTÄKTER - CS (Direkt)

2021-03-03 15:59

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Securitas pågående transformationsprogram väntas ge en positiv effekt under de kommande fyra åren med stigande marginaler och ökade intäkter som följd.

Det skriver Credit Suisse i en analys där prognosen för Securitas vinst per aktie höjts med 8 procent för 2021 och med 15-17 procent för 2022 och 2023.

Securitas har bland annat ett pågående transformationsprogram i Nordamerika som enligt plan ska avslutas vid utgången av 2021. Till detta adderades nyligen program för affärssegmenten Europe och Ibero-America vars fulla effekt väntas 2024.

Enligt Credit Suisse borde programmen möjliggöra ett ytterligare skifte mot säkerhetslösningar och elektronisk säkerhet, den delen av verksamheten som har en högre marginal än den traditionella bevakningsdelen, och dessutom minska kostnaderna i bevakningsverksamheten.

Av analysen framgår också att Securitas väntas gå vidare med sin förvärvsagenda, något som enligt Credit Suisse skulle kunna addera ytterligare 13 procent till vinsten per aktie 2024.

I analysen listas risker på såväl upp- som nedsidan i ett lite kortare perspektiv än 2024. På plussidan ligger bland annat att Securitas flygplatsverksamhet skulle kunna återhämta sig snabbare än väntat under 2021 och 2022. Som risk på nedsidan nämns till exempel att prispress inom den bemannade bevakningen skulle kunna ta ut effekterna från pågående effektiviseringar.

Credit Suisse har höjt sin rekommendation för Securitas till outperform, från tidigare underperform, och justerat upp riktkursen från 125 till 160 kronor, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på onsdagen.Securitas B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -