På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Lancelot Camelot A
Lancelot Camelot A ökade 4,8 procent i februari - ökat i HCA och Waste Management (Finwire)

2021-03-03 17:34
Fonden Lancelot Camelot A steg 4,8 procent i februari, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 3,4 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Christian Granquist och Per Hedberg.

Inledningsvis skriver förvaltarna att en amerikanska 10-årsräntas steg med över 30 procent under perioden.

"Som vi har skrivit i tidigare månadsbrev är stigande räntor något av ett dubbelkantat vapen. Å ena sidan brantar den så kallade yieldkurvan, vilket indikerar att framtiden ser ljusare ut än nuet och därmed är positivt för realtillgångar såsom aktier. Å andra sidan har en stor del av börsuppgången både före och under pandemin drivits av tillväxtbolag", kommenterar Granquist och Hedberg.

Vidare skriver förvaltarna att för att hantera förutsättningarna med en stigande långränta har fonden ökat aktieandelen sedan förra sommaren och samtidigt försökt att hitta en balans mellan tillväxt- och värdeaktier.

"Paradoxalt nog är det inom mer traditionella branscher och värdebolag som vi ser det största vinstpotentialen de närmaste åren. Hur kan det komma sig? Vaccineringen av befolkningen globalt har inletts och kommer så småningom att leda till en mycket efterlängtad normalisering av samhället. Vi vill återgå till våra vanliga liv. Vi vill kunna resa normalt, gå på restaurang efter klockan 20, gå på gymmet eller gå på bio igen", skriver Granquist och Hedberg.

Fonden har under februari ökat innehavet i HCA som är en av USA:s största sjukhuskedjor. Många icke akuta operationer och läkarbesök har skjutits upp och när normaliseringen inleds kommer bolaget att få väldigt mycket att göra.

På ett liknande tema har fonden ökat exponeringen mot Waste Management som arbetar inom avfallshantering i USA. Förvaltarna tror att bolaget framöver kommer att ha fullt upp med att hämta och hantera avfall på allt fler ställen såsom restauranger och köpcentrum.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Lancelot Camelot A - I dag

{point.key}

Lancelot Camelot B - I dag

{point.key}

Waste Management Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -