På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

FED
MÅTTLIG EXPANSION FRÅN JANUARI - BEIGE BOOK (Direkt)

2021-03-03 20:27

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska ekonomin expanderade måttligt från januari till mitten på februari. De flesta företag förblir optimistiska när det gäller de närmaste 6-12 månaderna samtidigt som vaccin utrullningen fortsätter.

Det uppges det i den amerikanska centralbanken Federal Reserves regionala konjunkturrapport, Beige Book, som publicerades på onsdagskvällen.

"Trots utmaningar från störningar i logistikkedjorna ökade den totala tillverkningsaktiviteten för de flesta distrikten måttligt från föregående rapport", skriver Federal Reserve, som samtidigt noterar att hushållens konsumtion och bilförsäljning hade en blandad utveckling.

Historiskt låga bolåneräntor fortsatte att stimulera en stark efterfrågan på både nya och befintliga bostäder i de flesta distrikten, och bostadspriserna fortsatte att stiga i många delar av USA, enligt rapporten.

Vad gäller sysselsättningens utveckling rapporterade många distrikt att den ökade, men långsamt.

Efterfrågan på arbetskraft varierar fortsatt kraftigt mellan olika sektorer och utbildningsnivåer. Många arbetsgivare upplever det dock svårt att attrahera och kvarhålla kvalificerad arbetskraft. För denna kvalificerade arbetskraft noteras måttliga löneuppgångar, något som förväntas fortsätta och tillta kommande månader.

Sammantaget ökade insatskostnaderna priser måttligt under rapportperioden, med stål- och virkespriserna som drog upp snittet i synnerhet.

I många distrikt berodde ökningen av kostnader i stor utsträckning på störningar i logistikkedjorna och på en stark efterfrågan. Transportkostnaderna fortsatte att öka, delvis på grund av stigande bränslekostnader och kapacitetsbegränsningar.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -