ESEN ESPORTS
KÖPER 51% AV 2PROVE FÖR 2,6 MLN KR (Direkt)

2021-03-01 11:22

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Esen Esports har avtalat om köp av 51 procent av aktierna i 2Prove AB. Köpeskillingen uppgår till 2,6 miljoner kronor, vilket baseras på en värdering av 2Prove om 5 miljoner kronor samt den beräknade kassan på 0,7 miljoner på tillträdesdagen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Betalning sker genom en kvittningsemission till säljarna av 3,6 miljoner aktier till teckningskurs 70 öre per aktie.

Enligt överenskommelsen ska Esen under den kommande tvåårsperioden köpa resterande 49 procent av aktierna i 2Prove där köpeskillingen kommer att baseras på närmast föregående räkenskapsårs resultat i 2Prove. Esen avser att betala för resterande aktier genom riktade kvittningsemissioner.

"Förvärvet syftar till att ge Esen ytterligare säljkraft, att kunna öka Esens kundbas samt kunna marknadsföra Esens tjänster mot denna kundbas", skriver bolaget.

2Prove, som är verksamt inom försäljning, hade ett rörelseresultat 2020 på cirka 0,8 miljoner kronor och en omsättning på drygt 1,3 miljoner.

"Försäljningen har varit en återkommande utmaning för Esen. Det har varit svårt att nå ut till mediebyråerna. I och med detta förvärv når vi en befintlig kundstock och får in erfarenhet från mediebyråer i bolaget. Vi kommer även att kunna erbjuda nya produkter till befintliga kunder", skriver vd Johan Grape.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Vaxxa - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -