På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Bitcoinpriset uppåt efter att kinesisk provins förbjudit kryptogrävande - BN (Finwire)

2021-03-01 12:53
Bitcoinpriset har stigit som mest drygt 5 procent under måndagen efter att kinesiska provinsen Inre Mongoliet sagt att det stoppar alla kryptoaktiviteter i slutet av april. Det rapporterar Bloomberg News.

Provinsen vidtar denna åtgärd för att få bukt på energikonsumtionen. Inre Mongoliet blev nyligen kritiserade i en nationell rapport om att ha varit ensamma om att inte få kontroll över energikonsumtionen under 2019. Kina har totalt 30 provinser.

Inre Mongoliet har varit en favoritplats för kryptogrävare eftersom elpriserna är låga. Det krävs mycket datorer och därmed en stor energikonsumtion för att utvinna kryptovalutor som bitcoin. Därutöver har Inre Mongoliet också Kinas näst största kolutvinning som i sig behöver mycket energi för att hålla igång. Kombinerat förklarar detta provinsens utmaningar kring energikonsumtionen.

Bitcoin står senast i cirka 47 800 dollar, en uppgång på 4,7 procent för dagen.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -