På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

VACCIN
FDA:S EXPERTPANEL REKOMMENDERAR CORONAVACCIN FRÅN J&J (Direkt)

2021-02-27 11:08

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) En enhällig expertpanel vid den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA rekommenderar att coronavaccinet från amerikanska Johnson & Johnson får ett nödgodkännande.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Rekommendationen avser för vuxna över 18 år och grundar sig på data från fas 3-studien Ensemble.

Till skillnad från coronavaccinen från Pfizer/Biontech, Moderna Therapeutics och Astra Zeneca administreras vaccinet från Johnson & Johnson i endast en dos.

I nästa steg är det upp till FDA att bestämma om huruvida de väljer att följa expertpanelens besked som är rådgivande. Vanligen brukar läkemedelsmyndighetens beslut följa i samma riktning som expertpanelens råd.

Johnson & Johnson avser göra sitt covid-19 vaccin tillgängligt utan vinst vid nödanvändning under pandemin. Innan utgången av mars 2021 förväntar sig läkemedelsbolaget att ha möjliggjort vaccinering av 20 miljoner individer i USA. Under det första halvåret 2021 planerar Johnson & Johnson att leverera 100 miljoner doser av vaccinet till USA.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -