På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
BLANDAT AVSLUT PÅ HÄNDELSERIK VECKA, S&P500 -0,5% (Direkt)

2021-02-26 22:11

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Indexen i New York rörde sig i olika riktningar på handelsveckans sista dag, som varit prövande för aktieinvesterare med flera dagar av kraftigt säljtryck. Många förvaltare har lagt vikt vid att värderingarna inom tech blir allt mer svårmotiverade med den allt högre 10-årsräntan.

Vid stängning var Dow Jones industriindex ned 1,5 procent till 30.928. S&P500 backade 0,5 procent till 3.811, samtidigt som Nasdaqs kompositindex klättrade 0,6 procent till 13.192.

Den amerikanska tioårsräntan hade kommit ned 12 punkter till 1,39 procent.

En bidragande faktor till nedgången var offentliggörandet av inflationsdata, som visade ett tamt pristryck i januari, vilket tog ner farhågorna om ankommande inflation en aning. Konsumentpriserna ökade med 0,3 procent i månaden, något mer än förväntade 0,2 procent enligt CNBC men endast 1,5 procent högre jämfört med för ett år sedan.

Bland bolagsnyheter steg datortillverkaren HP med 2,7 procent efter att ha redovisat ett delår över förväntan.

Även Twitter, som kommit med besked om en framtida omläggning till betallösningar för användares flöden, handlades upp 3,3 procent.

Bettingbolaget Draftkings rapporterade bättre försäljning samtidigt som årets intäktsprognos höjdes. Aktien handlades 6,4 procent högre.

Airbnb klättrade 13,3 procent med stöd av positivt hållna analytikerkommentarer i spåren av bolagets första rapport som noterat bolag på torsdagen. Jefferies, Canaccord och Mizhuo skruvade alla upp sina riktkurser för Airbnb.

Köttersättningsföretaget Beyond Meat har tecknat avtal med hamburgerkedjan McDonalds, vilket meddelades i samband med bolagets delårsrapport på torsdagen. Aktien klev upp med 1,3 procent.

E-handelsplattformen Etsy fick ett varmt mottagande efter sin rapport då marknaden handlade upp aktien med 11,6 procent.

Graf: S&P 500 under fredagen den 26 februari

image

Källa: InfrontBeyond Meat Inc - I dag

{point.key}

HP Inc - I dag

{point.key}

NVIDIA Corp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -