På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Fingerprint Cards
UBS ser stor smartkortmarknad för Fingerprint Cards (Finwire)

2021-02-17 09:27
Investmentbanken UBS ser en stor marknad för smarta kort för Fingerprint Cards, och höjer aktien till köp från tidigare sälj. Det framgår av en analys.

Efter år av förlorade marknadsandelar och prispress inom mobilt så bedömer man att Fingerprint Cards nu kommer att hitta en ny intäktsdrivare under 2021 med sensorer för betalkort.

UBS har tidigare varit skeptiska kring den framtida användningen av biometriska betalkort, men bevis anses ha uppkommit den senaste tiden på att marknadens intresse ökar.

UBS tror att teknologin kan slå igenom av tre skäl, i form av minskade kortproduktionskostnader, covid-19-effekter samt framgångsrika pilotprojekt och kommersiella lanseringar under 2021.

"Intressant nog var Fingerprint Cards involverade i alla pilotprojekten och förser den första kommersiella lanseringen som sker genom BNP Paribas", skriver storbanken.

Givet Fingerprints starka position tror man att bolaget kommer vara ett av de bästa namnen för att spela på denna investeringscykel, varför rekommendationen höjs två snäpp till köp.

Den nya riktkursen som är baserad på en kassaflödesanalys lyder 33 kronor för aktien, från tidigare 9,80 kronor.

UBS räknar med intäkterna kommer öka drastiskt i åren framöver, drivet av icke-mobila produkter och betalkortsatsningen. Som en följd väntas rörelseresultatet stärkas betydligt, genom operationell hävstång ihop med en stärkt bruttomarginal.

Fingerprint Cards som föll rejält på börsen igår efter bokslutet rusar under onsdagsmorgonen med cirka 18 procent till 19,85 kronor. Under tisdagskvällen rapporterades det också in att vd Christian Fredrikson fyllt på sitt innehav med aktier för cirka 1,5 miljoner kronor.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Fingerprint Cards B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -