På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Media and Games Invest
Oaktree Capital 'väldigt stödjande' kring MGI:s förvärvsstrategi (Finwire)

2021-01-27 14:55
Den nya minoritetsägaren Oaktree Capital, med över 140 miljarder dollar under förvaltning, är "väldigt stödjande" kring Media and Games Invests (MGI) strategi att förvärva andra medelstora spelutvecklare i linje med det senaste storförvärvet av KingsIsle. Det säger bolagets finanschef Paul Echt i en intervju med GBC Management.

"Vi hade varit i vardaglig kontakt med Oaktree under en tid. Då transaktionen blev mer konkret kunde Oaktree assistera oss med den nödvändiga finansieringen med väldigt kort varsel", säger finanschefen under intervjun.

Som en del av transaktionen kommer Oaktree Capital med bas i USA att inta en minoritetsposition på cirka nio procent, vilket MGI uppger att man är mycket bekväma med.

När det kommer till den uppdaterade förvärvsstrategin som nu även inrymmer stora mål på marknaden säger Echt att man har adderat en ytterligare dimension till strategin.

"Det viktigaste är att vi köper inte vad som helst och inte till vilket pris som helst. En affär är endast intressant för oss om den är strategiskt och kommersiellt attraktiv", förklarar finanschefen.

I intervjun uttrycker han även att investerare kan förvänta sig stark såväl organisk som förvärvsdriven tillväxt från MGI under 2021.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Media and Games Invest - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -