På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

FED
ÅTERHÄMTNING FÖR EKONOMISK AKTTIVITET HAR DÄMPATS (NY) (Direkt)

2021-01-27 20:11

(Tillägg: från stycke fyra)

STOCKHOLM (Direkt) Fed-kommittén fastslår att återhämtningstakten för den ekonomiska aktiviteten har dämpats de senaste månaderna, med svagheterna koncentrerade i de sektorer som påverkats mest negativt av pandemin.

Det framgår av pressmeddelandet i samband med Federal Reserves räntebesked på onsdagen.

Vid föregående FOMC-möte, den 15-16 december, var budskapet att den ekonomiska aktiviteten och sysselsättningen har fortsatt att återhämta sig men att de fortsatt låg väl under nivåerna från början av 2020.

Kommittén skriver också att svagare efterfrågan och tidigare nedgångar i oljepriserna håller nere konsumentprisinflationen.

De finansiella förhållandena är överlag fortsatt ackommoderande, vilket delvis speglar policyåtgärder för att stödja ekonomin och kreditflödet till hushåll och företag.

Kommittén skriver vidare att banan för ekonomin framöver i betydande grad kommer att avgöras av virusutvecklingen.

"Den fortsatta hälsokrisen fortsätter att tynga den ekonomiska aktiviteten, sysselsättningen och inflationen, och utgör betydande risker mot de ekonomiska utsikterna", skriver FOMC.



Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -