På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

AMC Entertainment
AMC Entertainment stiger över 300 procent i förhandeln (Finwire)

2021-01-27 15:10
Biografkedjan AMC Entertainment stiger i skrivande stund drygt 320 procent till runt 21 dollar i den amerikanska förhandeln. Detta samtidigt som spelåterförsäljaren Gamestop stiger över 50 procent till drygt 226 dollar.

Det rör sig om två av de mest kortade aktierna på den amerikanska börsmarknaden, och sker mot bakgrund av att såväl Citron som Melvin Capital har stängt sina blankningspositioner i Gamestop.

CNBC skriver att AMC verkar bli en allt mer intressant aktie på Reddit-forumet wallstreetbets, där privatsparare delar med sig av investeringstips.

AMC, som bland annat äger Filmstaden, säkrade tidigare denna vecka tillräckligt med finansiering för att kunna hålla öppet under 2021, men den stora uppgången ser ut att komma just idag. Senast AMC-aktien noterades på kursnivåerna som indikeras av förhandeln var i slutet av 2018.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

AMC Entertainment Hold... - I dag

{point.key}

GameStop Corp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -