Templeton Emerging Markets A (Ydis) USD
Templeton Emerging Markets A förvaltare positiva inför 2021 (Finwire)

2021-01-26 10:43
Fonden Templeton Emerging Markets A USD steg 6,96 procent i december, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 7,35 procent. Under 2020 har fonden avkastat 16,51 procent och är därmed sämre än index som har ökat 18,31 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Chetan Sehgal och Andrew Ness.

Positiva bidragsgivare för fonden gentemot jämförelseindex var övervikter i Samsung Electronics och ICICI Bank. Missgynnade fondens utveckling under månaden gjorde innehaven i Alibaba, Tencent och Unilever.

Gällande emerging markets är förvaltarna positiva inför 2021. Många regioner, länderna i Sydostasien i synnerhet, har lyckats att parera pandemin väl. Pandemihanteringen kombinerat med att värderingarna inte är särskilt höga bådar gott inför det kommande året kommenterar Sehgal och Ness.

Vidare kommenterar förvaltarna att trots utrullningen av vaccin tror de att vi kommer att få leva med COVID-19 under året då produktionen och distributionen av vaccinet i tillräckligt stor skala är en utmaning.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -