På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Quickbit
Quickbit rasar efter vinstvarning - aktien faller 17 procent (Finwire)

2021-01-26 09:55
Fintechbolaget Quickbit, som utvecklar tekniklösningar, rasar under morgonens handel efter att ha presenterat en vinstvarning igår kväll. Aktien faller cirka 17 procent och som lägst noterades en nedgång på 25 procent.

"Den minskade omsättningen i andra kvartalet förklaras av en fortsatt omställning till transaktionsflöden med högre kvalitet och lägre risk samt ett färre antal nya operatörer än förväntat som är fullt integrerade", skrev bolaget.

Rörelseresultatet för kvartalet blev cirka 0,25 miljoner kronor enligt preliminära siffror, en nedgång i huvudsak drivet av lägre intäkter och något ökade externa kostnader. Quickbit uppgav att transaktionsvolymerna under inledningen av räkenskapsårets tredje kvartal ökat kraftigt. DEn tidigare bedömningen om en omsättningsökning för det tredje kvartalet kvarstår därmed.

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

QuickBit - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -