På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

SAFETURE
TAR IN CA 38,6 MLN KR GENOM EMISSION TILL NYA ÄGARE (Direkt)

2021-01-25 22:23

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade Safeture, som erbjuder en mobilbaserad säkerhetstjänst, har beslutat att genomföra en riktad emission om cirka 38,6 miljoner kronor före emissionskostnader, bestående av 4,6 miljoner aktier till en teckningskurs om 8:4 kronor per aktie.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Nyemissionen medför en utspädning om cirka 15,3 procent för tidigare aktieägare gjordes till en rabatt om 4,8 procent jämfört med måndagens stängningskurs.

Tecknarna i Nyemissionen inkluderar den Santa Monica-baserade institutionella investeraren Topline Capital Partners 25,2 miljoner kronor, Dragfast som kontrolleras av Marjan Dragicevic 8,4 miljoner kronor och Ninalpha 5 miljoner kronor.

I samband med emissionen har Safetures största aktieägare, Adma Förvaltnings, även ingått avtal om att överlåta 3 miljoner befintliga aktier, till ett pris som motsvarar teckningskursen i emissionen, till Topline Capital Partners och 0,4 miljoner aktier till Ninalpha som ägs av Anders Pettersson.

Efter Nyemissionen och aktieöverlåtelsen kommer Adma Förvaltnings fortsatt att vara den största aktieägaren i Safeture med cirka 13 aktier, motsvarande cirka 43,4 procent av totalt antal aktier och röster, och Topline Capital Partners kommer att vara den näst största aktieägaren med 6 miljonera aktier, motsvarande cirka 19,9 procent av totalt antal aktier och röster.

Emissionslikviden avses användas till att stärka Safetures erbjudande till att kunna omfatta alla anställda hos kunderna.Safeture - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -