IPO
FRACTAL HAR ANSÖKT OM LISTNING PÅ FIRST NORTH (Direkt)

2021-01-25 08:22

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fractal Gaming Group, verksamt inom PC-gamingprodukter, har ansökt om listning på Nasdaq First North.

Erbjudandet väntas bestå av enbart befintliga aktier och erbjuds av huvudägaren Litorina samt ett mindre antal befintliga aktier som erbjuds av ett fåtal andra aktieägare.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Fractal grundades år 2010 och bolagets produkter säljs över 50 marknader världen över. Fractal är marknadsledande inom datorchassin på flera geografiska marknader, till exempel i Norden, och har även en stark marknadsposition inom nätaggregat och kylningsprodukter till gamingdatorer, anges i pressmeddelandet.

Under 2020 uppgick Fractals nettoomsättning till 636 miljoner kronor och justerat ebitda-resultat var 139 miljoner kronor, motsvarande en justerad ebitda-marginal om 21,8 procent. Under perioden 2018–2020 var den genomsnittliga årliga tillväxttakten i bolagets nettoomsättning 39,8

procent. Under 2020 uppgick medelantalet heltidsanställda till 69.

Carnegie Investment Bank är så kallad Sole Global Coordinator samt Joint Bookrunner och ABG Sundal Collier är Joint Bookrunner.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -