På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
ENDAST KOMPOSITINDEXET STEG, S&P500 OFÖR (Direkt)

2021-01-21 22:33

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna avslutade torsdagens handel likt den började; att kompositindexet stiger medan de andra två är vid oförändrade nivåer.

Vid stängning var Dow Jones industriindex oförändrat vid 31.176. S&P 500 var också oförändrad, vid 3.853, medan Nasdaqs tekniktunga kompositindex steg 0,6 procent till 13.531.

United Airlines redovisade en något större förlust för det gångna kvartalet än vad analytikerna hade befarat, och även intäkterna överraskade negativt. Flygbolaget uppgav att siktet är inställt på att minska kostnaderna med 2 miljarder dollar fram till 2023. Aktien backade 6,4 procent.

Ford, som såg aktien stiga 8,5 procent under onsdagen, såg under torsdagen ännu högre kurser efter en uppgång om 6,2 procent. Yahoo Finance skriver att bolagets värdering är låg givet ett antal parametrar, som deras nya elbilar samt det justerade kostnadsbesparingsprogrammet, och att det inte är konstigt att aktien har "lagt i en högre växel".

Solkraftsbolaget Solaredges aktie steg 6,7 procent, efter att Morgan Stanley inlett bevakning av den med rekommendationen köp samt riktkursen 354 dollar.

Även sektorkollegan Sunrun såg aktien stiga 6,7 procent.

Halvledartillverkaren Intel rapporterar för det fjärde kvartalet efter torsdagens börsstängning, och aktien handlades upp över 6 procent inför den. Dock föll inte rapporten investerarna i smaken och aktien handlades ned 1,5 procent i efterhandeln.

Även konkurrenterna AMD och Nvidias aktier handlades upp i den ordinarie handeln, 3,1 respektive 3,8 procent.

Apples aktie fick riktkursen justerad av Morgan Stanley inför Iphonetillverkarens kvartalsrapport nästa vecka, vilket för Apple är det första kvartalet. Riktkursen sattes till 152 dollar, enligt CNBC.

Morgan Stanleys analytiker tror att Apple kommer presentera ett rekordkvartal, och rekommenderade klienterna att köpa aktien inför rapporten. Bland annat spås en vinst per aktie på 1:50 dollar och en omsättning på 108,2 miljarder dollar. För det första kvartalet förra året var vinsten per aktie på 4:99 dollar, men omsättningen var 91,8 miljarder dollar.

Apples aktie steg 3,7 procent till omkring 137 dollar.

Graf: S&P500-index, torsdagen den 21 januari.

image

Källa: Infront

Räntan på den amerikanska tioåringen var upp 2 punkter till 1,10 procent.Apple Inc - I dag

{point.key}

Ford Motor Co - I dag

{point.key}

Intel Corp - I dag

{point.key}

NVIDIA Corp - I dag

{point.key}

Advanced Micro Devices... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -