INZILE
ÖVERVÄGER RIKTAD NYEMISSION AV CA 2,6 MLN AKTIER (Direkt)

2021-01-21 17:36

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Elfordonsutvecklaren Inzile överväger att genomföra en riktad nyemission av cirka 2,6 miljoner aktier, framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet riktas till svenska och internationella institutionella investerare, skriver Inzile, som uppdragit åt Carnegie att omedelbart genomföra en så kallad accellererad bookbuilding.

Den befintliga och strategiska investeraren Bring, har indikerat intresse att delta i nyemissionen med ett belopp motsvarande deras pro-rata-andel.

Teckningskursen och det totala antalet nya aktier i emissionen kommer att meddelas innan börsöppning på fredagen.

Syftet med nyemissionen är att finansiera den löpande verksamheten och fortsatta investeringar i teknologisk utveckling av produktionsanläggningar, fordon och kundplattformar samt produktions- och affärsutveckling.

Inzile avser även att stärka försäljnings- och marknadsorganisationen med målet att öka kännedomen om bolaget samt att etablera, underhålla och utveckla relationer med potentiella kunder i såväl Sverige som Danmark, Norge och Finland. Emissionslikviden ska även bidra till att stärka rörelsekapitalspositionen.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -