På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Odin Emerging Markets
Odin Emerging Markets ökade 0,35 procent i december - Tencent största innehavet (Finwire)

2021-01-17 13:36
Fonden Odin Emerging Markets steg 0,35 procent i december, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 2,48 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 4,76 procent och är därmed bättre än index som har ökat 3,48 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Dan Erik Glover.

Bland fondens positiva bidragsgivare under året lyfter förvaltaren innehav med exponering mot infektionskontroll, e-handel, solenergi och teknik.

"Det är företag som malaysiska Hartaleg som producerar engångshandskar, kinesiska teknikjätten Tencent, solparkutvecklaren Solarpack och Indian Garware Technical Fibers som producerar rep och nät för ett antal olika applikationsområden", skriver Glover.

På den negativa sidan uppger förvaltaren att man hittar företag som varit särskilt utsatta för nedstängningar och förlust av turism, till exempel sydafrikanska Bidvest och Bidcorp. Glover är dock fortsatt positivt inställd till dessa innehav och tror att dessa kommer leverera starka resultat när ekonomin och reseverksamheten normaliseras.

Fondens största innehav var vid månadsskiftet Tencent, Alibaba och Garware Technical Fibres med portföljvikterna 6,15, 5,20 respektive 5,03 procent.

Den geografiska allokeringen var vid tidpunkten störst mot Kina, Indien och Taiwan.

[Tabell 1]

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

ODIN Emerging Markets C - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -