På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NORDEN
EQUINOR FORTSATTE UPPGÅNGSTRENDEN I OSLO, VINX30 +0,8% (Direkt)

2021-01-14 17:54

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De nordiska börserna handlades uppåt på torsdagen. Samlingsindexet Vinx 30 steg 0,8 procent till nivån 1.172.

I Köpenhamn utökades OMXC25-indexet med 0,3 procent till nivån 1.677.

Pandora var en av torsdagens vinnare med en uppgång på 1,3 procent. Smyckesbutikskedjan Signet, världens största smyckeskedja och en stor återförsäljare av Pandoras smycken, sålde under nioveckorsperioden som avslutades den 2 januari för 1,8 miljarder dollar. Försäljningen i jämförbara butiker steg preliminärt med 5,6 procent jämfört med motsvarande period året före.

Nilfisk, som erbjuder rengöringsprodukter och golvvårdsutrustning, adderade 6,8 procent efter besked om att resultatutvecklingen under slutet av 2020 varit bättre än vad bolaget tidigare räknat med.

Ingredienstillverkaren Chr.Hansen tappade i stället 4,9 procent efter rapporten för det gångna kvartalet. Utfallet var sämre än väntat både på den översta och sista raden.

I Oslo var OBX-indexet upp med 1,1 procent till 891.

Energibolaget Equinor fortsatte den senaste veckans starka utveckling efter onsdagens besked om tilldelning av två stora vindkraftsprojekt i USA. På torsdagen steg aktien med ytterligare 2,7 procent och är nu upp med cirka 15 procent sedan årsskiftet.

I Helsingfors ökade OMXH25-indexet 0,7 procent till 4.756.

Nokia har tecknat ett femårigt avtal med T-Mobile om att expandera teleoperatörens 5G-nät. Vidare kom besked om att telekombolaget har inlett ett partnerskap med Google Cloud. Aktien steg 5 procent.Equinor - I dag

{point.key}

Nokia Oyj - I dag

{point.key}

Pandora - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -